Vælg de helt rette rengøringsmidler til jobbet

14 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Når du står over for en større rengøringsopgave, er det vigtigt at få valgt de rigtige rengøringsmidler til de forskellige dele af arbejdet. Rengøringsmidler er nemlig ikke bare rengøringsmidler.

Når du skal gøre rent er det på ingen måde ligegyldigt, hvilket rengøringsmiddel i skabet, du griber ud efter til en given opgave. Rengøringsmidler er en samlebetegnelser for et bredt spektrum af stoffer med forskellig virkning, forskellige egenskaber, styrker og svagheder – og i nogle tilfælde også områder, som det pågældene middel absolut ikke bør bruges til, lige som der er nogle af stofferne som du skal være varsom med af hensyn til dit helbred.

Står du over for at gøre badeværelse rent skal du være indstillet på at benytte omkring en håndfuld forskellige rengøringsmidler for at for opgaven udført ordentligt. Rengøring af selve toilettet ned i kummen kræver sit helt eget specialiserede middel, der er et kalkfjernende middel, som gerne må være så tyktflydende som muligt for at det virker længst muligt tid på kalkaflejringerne.

rengøringsmidler

Fjern kalk og mikroorganismer

Spejle og glas partier skal rengøres med et særligt middel, typisk på sprøjteflaske, og her er den store udfordring nok mest et undgå striber på overfladen efter rengøring. Mere alvorligt er det, om du får fjernet de mikroorganismer – svamp, bakterier og vira – der kan gøre folk syge. Bakterier er ikke nødvendigvis dårlige for os og mange af dem har en vigtig funktion i vores krop. Men forkerte mikroorganismer på det forkerte sted gør os syge – efter corona kan vil alle sammen sige “bryd smittevejene…” i søvne. Der findes forskellige rengøringsmidler med desinficerende egenskaber, og det betyder at de slår bakterier og des lige ihjel.

I et vådrum som badeværelset vil der kommer kalkaflejringer – hvor hurtigt og hvor slemt vil afhænge af sådan noget som kalkindholdet i vandet på det geografiske sted, men helt undgås kan det ikke. De skal væk med kalkfjernende midler.

Flere Nyheder