Ørestikker som en del af et sæt

09 marts 2021 Lotte Hindsberg

Der findes et utal af smykker og til enhver pris. Nogle smykker koster kun ganske lidt, men det er bestemt også muligt at bruge flere millioner på et smykke. Et af de mere populære former for smykker er en ørestikker.

De kommer også i alle former og størrelser. Du kan få alt fra en enkel sølvring til nogle store ørestikkere bestående af de flotteste og dyreste ædelstene. Det er også muligt at finde smykkesæt, hvor ørestikkerne er en del af sættet. F.eks. sammen med en ring og en halskæde.

Det er blandt andet muligt at kigge på ørestikker i Aalborg og andre byer rundt omkring i landet. 

De populære ædelstene

Der findes som nævnt et utal af forskellige former for smykker herunder ørestikkere. En af de mere populære er ørestikker med diamanter. Det gælder for både mænd og kvinder. Den populære fodboldspiller David Beckham har dannet mode blandt mænd ved at bære en voldsom stor diamantørering.

Selve diamanterne kommer flere steder fra i verden, som Indien og Sydafrika. De findes i stort set alle farver, selvom der kun findes få farvede diamanter hver år. De mest almindelige er hvide diamanter, men selv her kan der være stor forskel på hvor hvide eller rene diamanten er. 

En ørestikker vil typisk have en diamant på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanter på over 1 carat er både store og sjældne.

Den største diamant til dags dato er også fundet i Sydafrika helt tilbage 1905 og var på over 3000 carat. Desværre mente man ikke at den kunne sælges, så man valgte at lave 105 mindre stene. Den største Afrikas Stjerne kan i dag ses som en del af de engelske kronjuveler.

Det var med fundene i Sydafrika at det blev muligt for almindelige mennesker at købe smykker med diamanter. Ellers var det forbeholdt de rige og adelige.

Flere Nyheder