Hvad skal du betale i boligskat?

29 januar 2021 Silje Hansen

Som boligejer i Danmark har du en række ejerudgifter, som du ikke kan undgå at skulle betale hvert år. Det er uanset om du ejer et hus, rækkehus, sommerhus eller en ejerlejlighed. I Danmark skal alle boligejere betale boligskat. En boligskat består grundlæggende af en ejendomsværdiskat og en ejendomsskat, som måske er bedre kendt som grundskyld. 

Er du på jagt efter en drømmebolig eller er du allerede boligejer, hvor du ønsker at skabe et overblik over de økonomiske omkostninger forbundet med at købe en bolig, kan du med fordel læse med her. I denne artikel hjælper vi dig med at forstå, hvad en boligskat består af. Derfor kommer vi blandt andet ind på ejendomsværdiskat og ejendomsskatten, som er de to grundlæggende poster for boligskatten. 

Hvor meget skal du betale i ejendomsværdiskat om året?

Først og fremmest skal du forholde dig til ejendomsværdiskatten. Det er en beskatning, som du hvert år skal betale til SKAT. Ejendomsværdiskatten består af den samlede værdi for grundarealet og de bygninger der er placeret på grunden. Hvis den samlede ejendomsværdi er under 3.040.000 kroner, skal du betale 1 % i skat om året.

Hvis ejendomsværdien overstiger beløbet, vil du skulle betale 3 %. Du kan altid se, hvad du betaler i ejendomsværdi på din årsopgørelse.

Hvor meget skal du betale i ejendomsskat om året?

Ejendomsskat er den anden store post under boligskatten. Her er det en beskatning af grunden du ejer. Det vil sige at bygninger og andet ikke vil blive medregnet i denne vurdering. Ejendomsskatten kommer som en opkrævning fra din lokale kommune. Her bliver den beregnet ud fra en promille i stedet for procenter. Promillen er forskellige fra kommune til kommune. Du kan derfor undersøge, hvad din egen kommuner beregner beskatningen ud fra. 

Du kan med fordel besøge husblog.dk, hvor du kan blive klogere på boligskat og meget mere. 

Flere Nyheder