Find de rette materialer til effektiv isolering

24 marts 2021 Astrid Pedersen

Skal du isolere din bolig, eller har du opført nyt byggeri, som skal bruge isolering? Så kan du med fordel læse med her.

Hvilken slags isoleringsmateriale skal jeg vælge?

Du skal vælge den type isolerings materiale som egner sig bedst til dit bygge projekt. Det kan godt være svært at hitte rede i de forskellige former for isolering – så her kommer en kort gennemgang. Læs med i det følgende og dan dig et overblik over isolerings materiale.

Brug drænplader til isolering af kælder

Hvis du ønsker en varm og tør kælder uden risiko for fugt skader og der af følgende dårligdomme – for eksempel et smuldrende fundament, eller måske endda skimmelsvamp – bør du anvende de såkaldte drænplader i forbindelse med isolering af kælder.

Med drænplader kan du sikre såvel effektiv drænering som varme isolering af de kolde udvendige vægge. En drænplade vil typisk være udstyret med lodrette drænriller som leder vand til det nærliggende omfangsdræn. På ydersiden er drænplader som regel beklædt med filt, for større tæthed. Filten forhindrer samtidig sand og jord i at stoppe drænrillerne til.

Hos 10-4, som er dit online byggemarked, kan du finde de populære Jackon drænplader til isolering af såvel fuld kælder som krybekælder. Du kan altid klikke ind på 10-4.dk og se udvalget af drænplader fra Jackon.

Brug perler til hulmursisolering

Er dit hus forsynet med en såkaldt hulmur kan du med fordel benytte de smarte og brugervenlige perler til hulmurs isolering. Perlerne kan komme ind gennem et ganske lille hul, og du behøver således ikke at rive væggen ned for at isolere. 10-4 fører de smarte Jackon perler som er fremstillet i polystyren og yder effektiv isolering af hulmure samtidig med at boligen ventileres og luft fugtigheden reguleres.

Se flere isolerings materialer i den online shop på 10-4.dk

Flere Nyheder